Annons
Växjö

Slopad tillsynsavgift för lantbruk och åkerier föreslås

Växjö • Publicerad 6 april 2022
.
.Foto: NILS JAKOBSSON

Lantbrukare och åkerier är några av branscherna som i hög utsträckning påverkas av oroligheterna i omvärlden och dras med stora kostnadsökningar. Nu ger Andreas Olsson (C) och Anders Landin (L) från Blågröna Växjö uppdraget att kommunen ska slopa tillsynsavgifterna för lantbruk och åkerier i syfte att bidra till minskade kostnader för det lokala näringslivet.

– Det är även viktigt att vi står fast vid kommunens målsättning om att öka mängden svenskt, ekologiskt och närproducerat i våra inköp trots de prisökningarna som vi nu ser. Att stötta våra lokala livsmedelsproducenter handlar både om att främja lokalt företagande och att stärka vår lokala krisberedskap, säger Andreas Olsson (C), ordförande i kommunstyrelsens organisations– och personalutskott.

Annons

Miljötillsynen kommer att fortsätta på verksamheterna för stöttning och rådgivning.

– Våra verksamhetsbesök är viktiga för att vi ska kunna stödja våra lokala företagare i arbetet med att hålla hög kvalitet och genom att ge råd om hur verksamhetsutveckling och hur efterlevnad av lagkrav kan gå hand i hand, säger Anders Landin (L), ordförande för miljö– och hälsoskyddsnämnden

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons