GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Slottsruinen stängs helt nästa år – ”Det är uselt”

Växjö • Publicerad 2 maj 2022
Kronobergs slottsruin.
Kronobergs slottsruin.Foto: Ana Osap

Kronobergs slottsruin är i ett mycket dåligt skick och fastighetsägaren Statens fastighetsverk, SFV, har bedömt att det är risk att besökare skadar sig om en större del av ruinen används.

Nu har SFV kommit med beskedet att endast en begränsad del av slottsruinen kommer att vara öppen i sommar och nästa år stängs den av helt och hållet. Det finns inte pengar att säkra slottsruinen långsiktigt.

– Jag tycker det är fruktansvärt dåligt att ett rikt land som Sverige inte ska ha råd att ta hand om de kulturminnen som staten äger. Det är uselt, säger Kulturparken Smålands vd Lennart Johansson till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.