Annons
Växjö

Slut med att ringa vårdcentralen - i höst tar 1177 över

Växjö • Publicerad 27 mars 2023
Foto: Arkivbild

Från och med i höst så ska Kronobergare som söker vård för ett nytt problem bara ha ett nummer att ringa - 1177. I ett nytt beslut från Region Kronoberg så har det bestämts att man inte längre ska kunna ringa sin vårdcentral. Detta för att senare slussas vidare. Man motiverar beslutet med att säga att det handlar om att skapa en mer jämlik vård och underlätta för patienterna, rapporterar P4 Kronoberg.

Först ut med det nya systemet är Markaryd och Strömsnäsbruk, där samtalen till vårdcentralen kommer att plockas bort redan i maj. Sen ska det stegvis rullas ut i resten av länet under hösten.

Annons

Beslutet har dock mötts av kritik.

– Tappar man den personliga kontakten tappar man ju mycket av det som är en fungerande primärvård, säger Peter Svensson, verksamhetschef på Gränsbygdskliniken i Markaryd till P4 Kronoberg.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons