Annons
Växjö

Slut med dubbla vårdflöden på akuten

Växjö • Publicerad 31 maj 2022
Växjö lasarett, arkivfoto.
Växjö lasarett, arkivfoto.Foto: Per Jodenius

Entrédörren till akutmottagningen på Växjö lasarett återgår nu till att vara öppen dagtid och patienter som söker akut vård slipper ringa på en klocka för att komma in. Detta sedan sjukhusledningen beslutat att ta bort de dubbla vårdflöden som varit på plats under coronapandemin.

Det innebär att patienter med förkylningssymtom som söker akut vård inte längre kommer att isoleras från övriga patienter på avdelningen.

Annons

Det kommer fortsatt att vidtas åtgärder för att minska risken för smittspridning av covid-19. Patienter som söker akut vård som har allvarliga infektionssymtom eller är infektionskänsliga kommer fortsatt att vårdas i enkelrum.

– Smittspridningen av covid-19 i Sverige är just nu på en så pass låg nivå att vi gör bedömningen att vi inte längre behöver de dubbla flödena. Samtidigt är det viktigt att patienterna håller avstånd till varandra inne i väntrummet på akuten, säger Carina Pettersson, biträdande sjukhuschef, på regionens hemsida.

Här saknas innehåll

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons