Annons
Växjö

Slut på flygstopp från Växjö – resebolaget återupptar resorna till Rhodos

Växjö • Publicerad 29 juli 2023
Växjö Småland airport.
Växjö Småland airport.Foto: JOHANNA LUNDBERG

Tidigare i veckan meddelade researrangören Tui att de ställer in samtliga flyg till branddrabbade Rhodos. Det innebar att torsdagens flygresa från Växjö till semesterparadiset ställdes in.

Nu meddelar resebolaget att de återupptar resorna igen, efter att lokala myndigheter har meddelat att situationen på ön är under kontroll då endast några mindre bränder härjar på de södra delarna av ön.

Annons

– Vi förstår hur viktig turismen är för lokalbefolkningen på Rhodos och är fast beslutna att stödja de drabbade samhällena. TUI Care Foundation har inlett en insamlingskampanj för att bidra till återuppbyggnaden av de områden som har drabbats av bränderna. Vår prioritet är alltid att erbjuda säkra och minnesvärda upplevelser för våra gäster, och vi ser fram emot att välkomna dem tillbaka till Rhodos, säger Adam Györki, kommunikationschef på TUI i ett pressmeddelande.

Resorna återupptas från och med i morgon, den 29 juli. Det innebär att lördagsflygningen från Växjö till Rhodos kan genomföras.

Men de som har bokat resor till de södra delarna av ön, där det fortfarande brinner, är inställda fram till söndagen den 30 juli. De resenärer som berörs i närtid har kontaktats av Tui.

Här saknas innehåll

Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons