SM i grill och BBQ avgörs vid Spetsamossen
WBQAS, som är den svenska delen inom World Barbeque Association, är arrangör till mästerskapet. De utser också det svenska grillandslaget som får representera Sverige vid internationella tävlingar.
– Med den otroliga uppslutningen kring Karl-Oskardagarna 2023, ser vi fram emot möjligheten att dela vår passion för grillning och BBQ med en ännu större publik 2024. Kombinationen av att arrangera SM i grill och BBQ under Karl-Oskardagarna skapar fantastiska synergier som gynnar både besökare och våra samarbetspartners, säger Joakim Odehed, ordförande för WBQAS.
Arrangören vill höja mästerskapets upplevelse och satsa på mer publik närvaro, en stabil och erfaren partner och närliggande boende för både tävlande och besökare. Därför valdes Växjö ut som värdstad.
– Vi är stolta över att arrangören har valt oss och Växjö som värdstad för SM. Det är ytterligare ett kvitto på att vi är en intressant evenemangsstad och stärker Växjö som en viktig mötesplats för mat, säger Frida Göransson, projektledare på Växjö & Co.
Under Grill-SM vid Spetsamossen gör 21 olika lag upp om mästartiteln. De gör upp i sex olika huvudkategorier och dessutom ska de göra dessert och mat från en mystery bo. De sex huvudkategorierna är ribs, kyckling, fläsk, nöt, fisk och vegetariskt. Det lag som får bäst sammanlagda poäng i huvudkategorierna utses till Svenska grillandslaget 2025.
Det kommer också att finnas företag på plats som bland annat säljer grillar och tillbehör.