Annons

SM-tvåan lämnar Kalmar för Växjö

Växjö • Publicerad 23 maj 2023 • Uppdaterad 24 maj 2023
Elin Lindeblad under lag-SM kval i friidrott i Löttorp.
Elin Lindeblad under lag-SM kval i friidrott i Löttorp.

Häcklöperskan Elin Lindeblad, som tog SM-silver ifjol, har länge förknippats starkt med Kalmar SK. Nu har 28-åringen tagit beslutet att fortsätta karriären i IFK Växjö.

– Jag gör det här för att jag vill satsa och för att kunna satsa så behöver jag en förening som satsar på elit. Där får jag bättre ekonomiska förutsättningar, men framför allt har de människor som är anställda för att ta hand om sådana som mig. Det här har varit på agendan i ett års tid nästan och enda anledningen till att jag inte bytt tidigare är att klubben här ligger mig väldigt varmt om hjärtat, säger Elin Lindeblad till Smålandsposten.

Annons

Lindeblad kommer att fortsätta sin karriär med tränarna Håkan Widlund i Växjö och Torbjörn ”Grycksboexpressen” Eriksson, som har sin bas i Falun. Hon kommer dock fortfarande att bo, jobba och delvis träna i Kalmar.

– Jag kommer att vara i Växjö en dag i veckan, men jag är fortfarande medlem i Kalmar SK. Framför allt för att jag vill vara med i ”Nickes” (Nicklas Wiberg) grupp och vara hjälptränare där. Jag vill finnas där för dem, säger Elin Lindeblad.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons