Annons

Småländska företaget köps upp av miljardkoncernen

Ljungby • Publicerad 15 oktober 2023
Norrvidinge Group, ett bolag inom Bellman Group, förvärvar Lastbilscentralen Värnamo Ljungby AB.
Norrvidinge Group, ett bolag inom Bellman Group, förvärvar Lastbilscentralen Värnamo Ljungby AB.Foto: Pressbild

Norrvidinge Group, med bland annat verksamhet i Växjö, köper upp Lastbilscentralen Värnamo Ljungby AB. Det förvärvade företaget som har sin bas i Värnamo kommer att vara en del av Norrvidinges affärsområde Småland.

– Vi är väldigt glada över möjligheten att förvärva Lastbilscentralen Värnamo Ljungby och på så sätt stärka vår närvaro och fortsätta utvecklas och växa inom vårt affärsområde Småland, säger David Rhudin, vd på Norrvidinge Group AB.

Annons

Lastbilscentralen Värnamo Ljungby är verksamt inom transport, maskintjänster och schaktarbeten och omsatte ungefär 100 miljoner kronor förra året.

– Att bli en del av Norrvidinge är ett led i en långsiktigt hållbar affär och känns väldigt stimulerande och spännande. Jag är övertygad om att vi kommer att utveckla den lokala marknaden i Värnamo Ljungby inom Norrvidinge, säger Jonas Sandahl, vd på Lastbilscentralen Värnamo Ljungby.

Norrvidinge köptes våren 2021 upp av Bellman Group som är en anläggningskoncern som omsatte nästan fyra miljarder kronor i fjol. Koncernen har ungefär 720 anställda och cirka 1700 underentreprenörer.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons