Annons

Småländska företaget satsar i USA – Växjöbo blir vd

Växjö • Publicerad 1 december 2023
Daniel Åkesson, produktspecialist och säljare på Glimakra of Sweden AB, Dustin Fleischer som är extern lager- och logistikpartner, och Jimmy Weiborn, vd för Glimakra Wallsystems Inc.
Daniel Åkesson, produktspecialist och säljare på Glimakra of Sweden AB, Dustin Fleischer som är extern lager- och logistikpartner, och Jimmy Weiborn, vd för Glimakra Wallsystems Inc.Foto: Glimakra of Sweden

Det småländska interiördesignföretaget Glimakra of Sweden lanserar sin produktlinje ”WallRibbon”, som är ljudabsorberande väggpaneler, i USA och i samband med det bildas ett amerikanskt dotterbolag. Vd för Glimakra Wallsystems Inc. blir Jimmy Weiborn från Växjö.

– Efter lyckade lanseringar i flera europeiska länder är detta vår första satsning i en annan världsdel. Vi ser mycket fram emot att leverera skandinavisk design till USA, tillverkad i Småland, säger Jimmy Weiborn.

Annons

I Europa hanteras all försäljning direkt från fabriken i Vittaryd men i USA ska bolaget ha ett lokalt lager sydväst om New York.

Glimakra of Sweden AB, som ingår i Garpco-koncernen med säte i Jönköping, omsätter omkring 175 miljoner kronor och sysselsätter runt 90 medarbetare. Bolaget har produktion och huvudkontor i Glimåkra samt produktionsenheter i småländska Vittaryd och Tranås. Affärsområdet ”WallRibbon” har försäljning i 14 länder och sysselsätter runt åtta personer men bolaget räknar med att antalet medarbetare kan komma att öka.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons