Annons
Växjö

SMHI varnar: Snöoväder på ingång

Växjö • Publicerad 29 november 2021
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Mattias Mattisson

Under tisdagen väntas ett snöfallsområde dra in västerifrån över västra delen av Kronoberg samt Växjöområdet. Snöovädret kan ge upphov till störningar i trafiken i samband med halka, snömodd och dålig sikt, uppger SMHI på sin hemsida.

SMHI har utfärdat en gul varning för Kronoberg. Enligt prognos kan snöfallet bli ymnigt och väntas ge mellan fem till tio centimeter.

Annons

– Har man tänkt ge sig ut i trafiken så är det bra med vinterdäck. Men det kan vara stökigt ändå – ytorna kan vara nedkylda sedan tidigare, säger SMHI:s meteorolog Katarina Andersson till Kvällsposten.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons