Annons
Växjö

Smugglade 326 kilo narkotika till Sverige - döms till långt fängelsestraff

Växjö • Publicerad 26 februari 2023
Det narkotikaklassade preparatet pregabalin.
Det narkotikaklassade preparatet pregabalin.Foto: Polisen

En 35-årig man hemmahörande i Rottne smugglade 326 kilo av det narkotikaklassade preparatet pregabalin till Sverige. Enligt polisutredningen inleddes smugglingen redan i slutet av november 2019. Då befann sig mannen fortfarande på ett utslussningshem i Laholm, efter att ha avtjänat ett tidigare fängelsestraff för grovt narkotikabrott.

På utslussningshemmet tilläts han dock ha dator och telefon och smugglingen av pregabalin påbörjades därifrån, då genom ett paket med fyra kilo som köptes från Kina. Han frigavs villkorligt i december 2019.

Annons

Efter det har 35-åringen fortsatt att smuggla in preparatet i Sverige. Vid samtliga tillfällen uppgav han andra personers adresser på paketen.

Tullkriminalen var honom på spåren redan 2020 när ett 25-kilospaket med narkotika beslagtogs, då på väg till en mottagare i Katrineholm.

Nu döms mannen för synnerligen grov narkotikasmuggling, synnerligen grovt narkotikabrott samt grovt vapenbrott då polisen hittade en pistol i mannens lägenhet. Påföljden blir åtta års fängelse.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons