Annons
Växjö

Snabbmatskedjan har stängt restaurang i Växjö

Växjö • Publicerad 24 januari 2023
Burger King har slutat servera hamburgare på Norremark.
Burger King har slutat servera hamburgare på Norremark.Foto: Mikael Eklund

Den 15 december 2015 öppnade Burger King en restaurang på Erik Norbergs väg på Norremark i Växjö. Det var kedjans 112:e restaurang i Sverige och skapade ett 30-tal nya arbetstillfällen.

Nu har den stora snabbmatskedjan med mer än 18 000 restauranger i 100 länder stängt restaurangen på Norremark.

Annons

– Beslutet är taget baserat på intäktsmöjligheter och förhöjda kostnader i samband med världsläget, säger Mads Billkvam, Country Manager på Burger King.

Restaurangen stängde den 19 januari och beslutet fattades av King Food som är franchisetagare för merparten av Burger Kings restauranger i Sverige och som äger rättigheter för Burger King i Skandinavien.

– Burger King uppmuntrar och stöttar personalen som berörs av nedläggningen i att söka sig vidare inom företaget, säger Mads Billkvam.

Burger King har sedan tidigare en annan restaurang i Växjö, på Marketenterivägen vid I11-området. Restaurangen öppnade i slutet av februari 2013 och kommer att vara kvar även i framtiden.

Burger King kommer att ha kvar restaurangen på Marketenterivägen i Växjö.
Burger King kommer att ha kvar restaurangen på Marketenterivägen i Växjö.Foto: PETTER ARVIDSON

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons