Annons

Snabbmatskedjan öppnar ny restaurang i Växjö

Växjö • Publicerad 1 februari 2024
Max Burgers öppnar en tredje restaurang i Växjö.
Max Burgers öppnar en tredje restaurang i Växjö.Foto: PETTER ARVIDSON

Snabbmatskedjan Max fortsätter att växa. I fjol öppnade kedjan flera nya restauranger och passerade fem miljarder kronor i omsättning. Nu väljer Max Burgers att satsa ytterligare i Växjö.

Kedjan har tagit över Burger Kings gamla lokal på Norremark och väntas öppna den nya restaurangen under den senare delen av 2024.

Annons

– Vi ser en stor efterfrågan vilket vi såklart är tacksamma och lyhörda inför. Växjöborna har helt enkelt god smak. Det är ett geografiskt avstånd mellan den nya restaurangen och våra två befintliga, så den kommer inte att påverka dem, säger Henrik Lejon, etableringschef på Max.

Max har sedan tidigare två restauranger i Växjö, dels vid I11-området och dels på Teleborg. Kedjan har även en restaurang i Ljungby.

De senaste åren har ett antal hamburgerställen öppnat i Växjö, bland annat Brödernas, Mister York och Jureskogs. Men på Max Burgers är man inte orolig för konkurrensen.

– Vi välkomnar konkurrens och det ökade intresset av burgare.

Den nya restaurangen kommer också att innebära 30-40 nya arbetstillfällen.

Lokalen på Erik Norbergs väg har sedan i januari 2023 stått tom efter att Burger King beslutat sig för att stänga sin restaurang. Beslutet togs baserat på intäktsmöjligheter och förhöjda kostnader i samband med världsläget.

Max Burgers har totalt 193 restauranger, varav 150 är i Sverige. Dessutom finns det Max-restauranger i Norge, Danmark, Polen och Egypten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons