Annons

Snart flyttar företaget in i nya jättebygget i Växjö

Växjö • Publicerad 3 juni 2024
Foto: Arkitektbolaget

Det Växjöbaserade storbolaget Micropower bygger en ny batteri- och laddarfabrik på över 25 000 kvadratmeter i Nylandaområdet i Växjö. Förra veckan var det slutbesiktning av etapp 1 som består av en produktionslokal för batteriladdare på cirka 11 600 kvadratmeter.

I juni påbörjar Micropower sin flytt till den nya anläggningen som är den största investeringen bolaget gör någonsin. Den nya fabriken kommer att möjliggöra en ökad produktionskapacitet, som kommer kunna möta den växande efterfrågan på hållbara energilösningar inom industrisektorn. Micropower ska tillverka litiumjonbatterier, batteriladdare och kraftomvandlare.

Dessutom byggs ett nytt forsknings- och utvecklingscenter för batteri- och laddningssystem och kontorslokalen. Flytten beräknas vara helt klar under 2025.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons