Annons
Växjö

Snart kan Växjöborna ta bussen till Norge och Polen

Växjö • Publicerad 28 juli 2023
Växjö station.
Växjö station.Foto: Christian Hylse

Den tredje augusti kommer en ny bussförbindelse att öppna mellan Oslo, Växjö och Polen. Bussen från Växjö kommer att gå mellan Växjö och några av Polens mest populära turistmål, Gdańsk, Sopot och Krakow.

Bakom satsningen ligger bussföretaget Flix, vars kommunikationsansvarige Kajsa Ekelund menar att fördelarna med den nya linjen är många.

Annons

– Flix fortsätter att växa. Den nya linjen blir en prisvärd bussförbindelse för både svenskar, norrmän och polacker. Fördelarna med linjen är många; inga byten, prisvärda biljetter, populära destinationer och bra avgångstider. Vi ser fram emot att välkomna Växjöborna ombord.

Linjen, som kommer att heta N 1202, ska avgå en gång dagligen i vardera riktning. Den kommer att ta dig till Polen på 15 timmar och Oslo på dryga 8 timmar. Ska du till Polen så ingår även biljett till färjan i priset.

Stoppen på den nya linjen kommer att vara: Kraków, Katowice, Łódź, Ciechocinek, Toruń, Grudziądz, Gdańsk, Sopot, Gdynia Ferry terminal (StenaLine), Karlskrona Ferry Terminal, Karlskrona Station/Kungsplan, Växjö Station, Värnamo, Jönköping, Borås, Göteborg Landvetter Airport, Göteborg och Oslo

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons