Annons
Växjö

Socialdemokraterna vill ha fler anställda inom omsorgen – vill satsa 30 miljoner

Växjö • Publicerad 30 maj 2022
Malin Lauber (S), kommunalråd i opposition.
Malin Lauber (S), kommunalråd i opposition.Foto: Pressbild

Socialdemokraterna i Växjö kommun vill satsa 30 miljoner kronor för att öka bemanningen inom äldreomsorg. Satsningen ska ge Växjös äldre en bättre och tryggare omvårdnad. Det är en av partiets högst prioriterade frågor i budgetförslaget för 2023.

– Med fler anställda i omsorgen blir det mindre stress, bättre kontinuitet och omsorgstagaren för den omvårdnad den har rätt till. Idag ser vi stressade medarbetare som jagar minuter för att hinna med alla arbetsuppgifter, men med fler kollegor kan alla få den omvårdnad de förtjänar, säger Malin Lauber (S), kommunalråd i opposition, i ett pressmeddelande.

Socialdemokraterna har i många år velat avskaffa den så kallade minutjakten där omsorgspersonalen endast får ett par minuter på sig hos varje omsorgstagare innan de ska vara hos nästa.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons