Annons
Växjö

Socialdemokraterna vill se fler kuratorer på ungdomsmottagningarna

Växjö • Publicerad 7 april 2023
Henrietta Serrate (S).
Henrietta Serrate (S).Foto: Elvedin Basic

I en skrivelse som skickats in till regionstyrelsen om att öka resurserna till ungdomsmottagningarna i regionen. Detta för att kunna anställa fler kuratorer. Anledningen till att man vill se en förändring är de en till två månader långa väntetiderna för att få träffa en kurator som det rapporterades om i höstas.

Enligt Föreningen för Sveriges ungdomsmottagningars (FSUM) bedömning så behöver Kronobergs län 7,2 kuratorer för att möta det behovet som ungdomarna har. I höstas låg den siffran på mer än hälften så få, 3,5 stycken.

Annons

– Ska vi lyckas minska den psykiska ohälsan hos barn och unga och inflödet till Barn- och ungdomspsykiatrin måste vi jobba bättre med helheten. Vi behöver satsa mer på förebyggande och snabba insatser som når flertalet. Här spelar möjligheten till samtal via ungdomsmottagningarna en stor roll, inte minst för att fånga upp och minska psykisk ohälsa bland tonåringar och unga vuxna. Fler kuratorer behövs, säger Henrietta Serrate, (S), oppositionsråd, i ett pressmeddelande

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons