Annons
Växjö

Socialdemokraternas planer för Ringsbergsområdet: ”Vill se ett folkets park”

Växjö • Publicerad 2 september 2022
Otto Lindlöf (S), oppositionsledare byggnadsnämnden och i kultur- och fritidsnämnden, och kommunalråden Malin Lauber (S) och Tomas Thornell (S).
Otto Lindlöf (S), oppositionsledare byggnadsnämnden och i kultur- och fritidsnämnden, och kommunalråden Malin Lauber (S) och Tomas Thornell (S).Foto: Pressbild

I veckan presenterade Socialdemokraterna sina förslag för Ringsbergsområdet i Växjö. Partiet menar att området är unikt och att det finns många möjligheter.

– Socialdemokraterna i Växjö vill ta tag i området en gång för alla och gå från ord till handling och vi vill göra det med respekt för området. Inom 100 dagar efter ett maktskifte ska arbetet vara påbörjat. Det är vårt löfte till Växjöborna, säger Malin Lauber (S), kommunalråd i opposition

Annons

Socialdemokraterna vill att Ringsbergsområdet ska vara en plats för kulturellt entreprenörskap. Det kan handla om allt från musik, dansbana och scen till lekplats, restauranger och odling.

– Vi vill se ett folkets park. Det ska vara en park för folket och som alla kan ta del av. Eftersom Växjö växer mer och mer är det viktigare än någonsin att Växjöborna får ett grönt oas i city för att kunna komma ifrån storstadspulsen, säger Tomas Thornell (S), kommunalråd i opposition.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons