Annons
Växjö

Södra antar nya klimatmål - då ska de nå nettonollutsläpp

Växjö • Publicerad 26 februari 2023
Anders Norén, hållbarhetschef på Södra.
Anders Norén, hållbarhetschef på Södra.Foto: Södra

I en ambition att värna mer om klimatet så har nu Södra, Sveriges största skogsägarförening, antagit nya klimatmål. Det första är ett delmål som lyder att man ska halvera sina utsläpp av fossila växthusgaser till 2030. Man har nu tagit fram ett tydligare ramverk för att nå målet. Planerna har nu godkänts av Science Based Targets, en internationell och oberoende samverkan som hjälper företag att sätta mål för att minska sina utsläpp av växthusgaser på ett vetenskapligt sätt.

Här saknas innehåll

Det stora målet är att nå nettonollutsläpp. Planen är att nå dit år 2040. För att klara det så har Södra nu accelererat sitt arbete med att identifiera potentiella förbättringar i verksamheten, skriver man i ett pressmeddelande.

Annons

Ett potentiellt förbättringsområde skulle enligt föreningen vara att elektrifiera arbetsmaskiner och transporter i en större utsträckning än vad man gör idag.

– Vi ställer höga krav på oss själva och frågan om minskade utsläpp av fossila växthusgaser är avgörande framåt. Genom att bli klimatneutrala i hela vår värdekedja bidrar vi tillsammans med våra medlemmar, leverantörer och kunder till samhällets omställning till en hållbar och cirkulär framtid, säger Anders Norén, hållbarhetschef på Södra i pressmeddelandet.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons