GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Södra delar ut miljoner till forskningsprojekt

Växjö • Publicerad 23 januari 2023
Pressbild från Södra.
Pressbild från Södra.Foto: Joel Dittmer

Södras forskningsstiftelse delar ut sju miljoner kronor till nio olika forskningsprojekt för att främja utvecklingen av familjeskogsbruket, däribland inom skogsskötsel och hur denna kommer påverkas av ett allt varmare klimat i Sverige.

– Klimatförändringarna innebär utmaningar för familjeskogsbruket på flera sätt och därför satsar vi för att hantera detta, säger Göran Örlander, ordförande i Södras forskningsstiftelse.

Sedan 1995 har Södras forskningsstiftelse delat ut över 250 miljoner kronor till drygt 200 olika forskningsprojekt. De ska främja forskning och utveckling som har betydelse för skoglig och skogsindustriell verksamhet i södra Sverige.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.