Annons
Växjö

Södra gör ny storsatsning – ska investera 200 miljoner i bolag

Växjö • Publicerad 7 juni 2022
Pressbild från Södra.
Pressbild från Södra.Foto: Joel Dittmer

Söder ska satsa på utveckling av familjeskogsbruket och skapar ett nytt dotterbolag, Södra Ädla, som ska investera i innovativa bolag vars affärsidéer direkt stödjer skogsgårdens utveckling och lönsamhet samt ger möjlighet till ett mer mångfacetterat familjeskogsbruk.

– Utveckling är en del av familjeskogsbrukets DNA och skogsgården har länge varit en arena för innovation. Denna historia bygger vi nu vidare på. Genom investeringar i innovativa bolag ska vi attrahera ny teknik till skogsgården och skapa fler affärsmöjligheter för Södras 52 000 medlemmar. Med Södra Ädla vill vi leda utvecklingen av det småskaliga skogsägandet, ge medlemmarna möjlighet att bredda sina verksamheter och stärka skogsgårdens värde, säger Lotta Lyrå, vd för Södra.

Annons

Södra Ädla ska investera 200 miljoner kronor i olika innovativa bolag som underlättar eller vidgar skogsägandet med hjälp av nya produkter och tjänster.

Målet är det under de kommande åren ska genomföras 20 bolagsinvesteringar.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons