Annons
Växjö

Södra gör rekordutdelning – delar ut 3,2 miljarder

Växjö • Publicerad 1 juni 2023
Magnus Hall, ordförande för Södra.
Magnus Hall, ordförande för Södra.Foto: Pressbild

Under onsdagen hölls Södras årliga föreningsstämma där 200 förtroendevalda bland annat beslutade om årets vinstdelning. Det blir en rekordstor utdelning med över 3,2 miljarder kronor till Södras 52 000 medlemmar. Summan motsvarar i snitt 63 010 kronor per medlem och 42 procent av resultatet före skatt. I fjol var utdelningen på 2,2 miljarder kronor.

– Det känns fantastiskt kul att stämman beslutat om en rekordstor vinstdelning. Det är viktigt att föreningens goda resultat från 2022 kommer medlemmarna till del – inte minst i tider när många har drabbats av höga energipriser och andra utmaningar i skogen, säger styrelsens ordförande Magnus Hall.

Annons

Vinstdelningen består av utdelning på virkesleveranser med 871 miljoner kronor, utdelning på insatskapital med 1738 miljoner kronor, extra utdelning på inbetalt insatskapital med 423 miljoner kronor och insatsemission med 211 miljoner kronor.

Magnus Hall valdes om som ordförande för Södra. Dessutom blev ledamöterna Paul Christensson, Kristina Alsér, Hans Berggren, Pål Börjesson, Mats Sandgren, Hannele Arvonen, Carina Olson och Mikaela Johnsson omvalda.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons