Annons
Växjö

Södra i samarbete med klädjätte – lanserar kollektion

Växjö • Publicerad 10 juni 2022
OnceMore-baserad skjorta som nu har börjat säljas
OnceMore-baserad skjorta som nu har börjat säljasFoto: BESTSELLER/JACK & JONES

Södra har gjort en satsning på OnceMore som är världens första storskaliga process för återvinning av textilavfall av blandmaterial. Nu har Södra ingått ett samarbete med klädkedjan Bestseller och en kollektion med kläder av återvunnen textil och förnybar träfiber från familjeskogsbruk i Götaland kommer att säljas på Jack & Jones hemsida.

Med OnceMore omvandlas stora volymer använda textilier till nya kläder och textilier. Processen kombinerar vedcellulosa med textilavfall och ger en ren textilmassa. Textilen som återvinns kommer bland annat från hotell och restaurang.

Annons

Från och med 1 juni säljs sommarskjortor för män baserade på OnceMore-massa i Jack & Jones onlinebutiker.

– Detta är en stor milstolpe för Södra. OnceMore har vuxit från en idé till en banbrytande process – och nu kommer materialet kunna hittas i garderober världen över. Genom att kombinera återvunnen textil med träfiber från våra 52 000 medlemmars hållbart skötta skogar kan vi skapa en mer cirkulär textilindustri och vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Bestseller för att uppnå detta, säger Södras vd Lotta Lyrå.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons