Annons
Växjö

Södra investerar i naturturism

Växjö • Publicerad 20 juni 2022
Foto: Roger Borgelid

Södra ska satsa på utveckling av familjeskogsbruket och skapar ett nytt dotterbolag, Södra Ädla, som ska investera 200 miljoner kronor i innovativa bolag vars affärsidéer direkt stödjer skogsgårdens utveckling och lönsamhet samt ger möjlighet till ett mer mångfacetterat familjeskogsbruk.

Den första investeringen är nu klar och i veckan blev Södra Ädla delägare i bolaget Happie Nation med en investering på tre miljoner kronor. Bolaget är verksamt inom naturturism under varumärket Happie Camp. Happie Camp arrenderar outnyttjad skogsmark av skogsägare och etablerar mindre boenden som sedan hyrs ut till naturintresserade gäster.

Annons

– Happie Nations skalbara affärsidé ligger i linje med vår ambition att investera i bolag som direkt utvecklar skogsgårdens värden. Bolaget ger möjlighet till ytterligare intäkter för Södras medlemmar – samtidigt som fler kan uppleva vårt familjeskogsägande på nära håll, säger Erik Bengtson, investment manager för Södra Ädla.

Happie Camp lanserades 2019 och den nya finansieringen ska stödja bolagets vidare kommersialisering, där nästa steg är etablering i södra Sverige.

– Genom Happie Camp vill vi hjälpa skogsägare att förädla natursköna platser med syfte att generera nya intäkter från skogens sociala värden som ett komplement till det traditionella skogsbruket, säger Staffan Svantesson, vd och grundare för Happie Nation.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons