Annons

Södra minskar omsättningen och rörelseresultatet

Växjö • Publicerad 10 maj 2024
Lotta Lyrå, vd för Södra skogsägarna.
Lotta Lyrå, vd för Södra skogsägarna.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Det går tungt för många företag. När Södra redovisar resultatet för det första kvartalet i år är det med en minskad nettoomsättning och minskat rörelseresultat.

Omsättningen har minskat med fem procent jämfört med samma period i fjol till 7,6 miljarder. Rörelseresultatet gick från 1 085 miljoner under det första kvartalet i fjol till 568 miljoner i år.

Annons

Enligt Södra är resultatet för det första kvartalet i linje med förväntat resultat sett till marknadsförutsättningar och omvärldsläget. Det är en svag byggkonjunktur och minskade tillgången inom råvarumarknaden.

– Det nya läget på råvarumarknaden, med en större efterfrågan än utbud, påverkar men genom att göra mer av varje träd och skapa maximalt värde av varje träfiber får vi skogen att räcka till mycket. Det kan Södra. Men vi kommer fortsätta utvecklas och vara en drivande marknadsaktör som säkrar skogsgårdens lönsamhet, säger Lotta Lyrå, vd på Södra.

MISSA INTE!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons