Annons
Växjö

Södra och PM & Vänner i nytt samarbete

Växjö • Publicerad 3 september 2022
PM & Vänner.
PM & Vänner.Foto: Alexander Hall

Södra har ingått ett samarbete med PM & Vänner. Bolagen med säte i Växjö kommun ska tillsammans arbeta för att återvinna textilier och skapa mer cirkularitet inom hotell- och restaurangsektorn.

Södra har tagit fram Oncemore som är världens första storskaliga process för återvinning av textilavfall av blandmaterial som nu ska användas i samarbetet.

Annons

– Besöksnäringen producerar en stor mängd textilavfall varje år. Med OnceMores teknik kan vi hjälpa till att ta hand om detta. Processen kombinerar avfallet med skogsråvara från våra medlemmars hållbart skötta skogar och skapar en ny textilmassa. Vi är glada att ta OnceMore in i hotell- och restaurangsektorn tillsammans med PM & Vänners lokala och prisade verksamhet, säger Södras vd Lotta Lyrå.

PM & Vänners förbrukade textilier kommer att samlas in för att kunna skapa nya textiler med hjälp av Södras OnceMore.

– Under vår 30 år långa historia har hållbarhet alltid varit vårt fokus. Genom alla dessa år har Södra varit en viktig partner, där vi har samarbetat för att skapa unika aktiviteter och event för både kunder och medlemmar. Nu tar vi vårt samarbete och hållbarhetsarbete till en ny nivå, säger Monica Carlsson och Per Bengtsson, grundare PM & Vänner.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons