Annons

Södra säljer andelen i företaget

Växjö • Publicerad 11 november 2023
Catrin Gustavsson, affärsområdeschef för Södra Innovation.
Catrin Gustavsson, affärsområdeschef för Södra Innovation.Foto: Alexander Hall

För åtta år sedan grundades Silva Green Fuel av Södra och Statkraft med målet att utveckla en metod för att producera biololja. Nu har Södra beslutat att sälja sina 49 procent av aktierna till majoritetsägaren Statkraft.

– Södra är experter på skog och industriella processer för att utvinna hållbara produkter ur skogsråvaran. Genom samarbetet kring Silva har vi lyckats hitta ett sätt att omvandla skogliga biprodukter till bioolja, vilket är en viktig framgång. Södra har stor tilltro till tekniken och i linje med vår strategi ser vi goda möjligheter att verkställa en framtida kommersialisering i Götaland, säger Catrin Gustavsson, affärsområdeschef på Södra Innovation.

Annons

På Silvas demoanläggning i Tofte i Norge har man lyckats framställa bioolja från biprodukter från skogen. När teknikutvecklingen nu ska gå in i en ny fas gör Södra den affärsmässiga bedömningen att andra partners behöva kliva in.

Tanken är att Södra även framöver ska samverka kring utvecklingen av produktionen i Tofte.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons