Annons
Växjö

Södra stänger fabriker – många anställda berörs

Växjö • Publicerad 5 februari 2024
Södras sågverk i Klevhult.
Södras sågverk i Klevhult.Foto: Södra

Södra ser över verksamheten och har beslutat att Södra Woods fabriker i Åtvidaberg och Ramkvilla ska stängas ner och sågverksdelen på fabriken i Klevshult försvinner. Dessutom stängs delar av Södras enhet i Torsås ner och återstående delar läggs ut till försäljning. Det innebär att 61 personer blir av med jobbet.

– Det här beslutet handlar om att stärka vår position och bygga en långsiktigt än mer konkurrenskraftig verksamhet där Södra Woods kunderbjudande är minst lika attraktivt framåt som det är idag. Det är alltid tungt när en förändring påverkar medarbetare och vi kommer under processen att erbjuda bästa möjliga stöd till de som berörs, säger Södra Woods affärsområdeschef Marcus Åsgärde.

Annons

Målsättningen är att uppnå stordriftsfördelar genom att flytta produktionsvolymer till Södra Woods större produktionsenheter.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons