GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Södra utreds för misstänkt kartell

     Växjö • Publicerad 13 oktober 2021
     Massatillverkaren Södra utreds av EU-kommissionen misstänkt för kartellbildning.
     Massatillverkaren Södra utreds av EU-kommissionen misstänkt för kartellbildning.
     Foto: Lennart Ernstsson

     EU-kommissionen har genomfört oannonserade räder mot en misstänkt kartellbildning bland tillverkare av pappersmassa i flera EU-länder. Bland de som utreds är Södra, bekräftar bolaget för Smålandsposten.

     Tillslagen har genomförts tillsammans med nationella konkurrensmyndigheter. Det är första steget i en undersökning kring misstänkt brott mot EU:s antitrustlagar som förbjuder karteller och begränsande affärsmetoder.

     Inspektionen betyder inte att företagen är skyldiga. Utgången av undersökningen är fortfarande öppen och samtliga företag har rätt att försvara sig, understryker kommissionen.

     Karteller

     • En kartell är ett olagligt samarbete mellan konkurrerande företag med avsikt att påverka konkurrensen på marknaden.

     • Karteller leder till högre priser och sämre produktutbud till skada för konkurrensen, konsumenterna och samhällsekonomin.

     • Företag som ingår i en kartell riskerar böter.

     Källa: Konkurrensverket.se.

     Tova LyrénSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.