Annons
Växjö

Solceller ska driva Vida Arena

Växjö • Publicerad 4 december 2022

Här saknas innehåll

Det har varit på gång under en längre tid nu. Nu installerar Växjö Energi i samarbete med Växjö Lakers solceller på Vida Arenas tak.

Solcellerna kommer att bidra med drygt 340 200 kWh förnybar el varje år, vilket innebär en årlig besparing på 42,5 ton koldioxid. Den el som kommer att produceras kommer att användas till driften av arenan.

Annons

– Solpaneler och laddstolpar är en del av vår långsiktiga satsning för att skapa en klimatneutral arena. Det känns fantastiskt bra att vi nu kan dra nytta av arenans stora tak och bidra med en hållbar elförsörjning, har Växjö Lakers vd Johan Markusson tidigare sagt i ett pressmeddelande.

Solcellsanläggningen på Vida Arenas tak är på över 1 900 kvadratmeter. Dessutom blir det tio nya laddplatser för bilar vid arenan. Växjö Energi äger laddstolparna och solcellsanläggningen och ska producera solel och sälja till Vida Arena.

Rolf Hunt, affärsområdeschef Kraft och värme, Växjö Energi och Johan Markusson, vd Växjö Lakers Hockey.

Rolf Hunt, affärsområdeschef Kraft och värme på Växjö Energi, och Johan Markusson, vd på Växjö Lakers Hockey.
Rolf Hunt, affärsområdeschef Kraft och värme på Växjö Energi, och Johan Markusson, vd på Växjö Lakers Hockey.Foto: Pressbild
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons