Annons
Växjö

Solcellsboom i Kronoberg

Växjö • Publicerad 24 februari 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Daniel Svensson

Antalet solceller i Kronoberg har ökat lavinartat under 2022 jämfört med 2021. Under perioden januari-november 2022 så ökade installationen av solceller med 168 procent i länet. Totalt 1230 stycken och statistiken, som kommer från Skatteverket, gäller bara privatpersoner.

– Den stora ökningen av solceller är bra för både klimatomställningen och plånboken, säger Mari Sparr, forskningsledare på Länsförsäkringars Forskningsfond.

Erik Martinson, vd och medgrundare av företaget Svea Solar berättar för Aftonbladet att han tror att ökningen beror på att lönsamheten att ha solceller har gått upp i och med höjda elpriser. Martinson tror även att folk i oroliga tider är mer måna om att ha sin egna eltillförsel säkrad. Utöver det pekar han även på ett ökat fokus på hållbarhet.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons