Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Solen tittar fram i veckan - men håll dig i lä

     Från snö och hagel till sol och blåst. Nu vänder vädret - men bara till en viss del. Blåsten ska fortsatt hålla i sig.
     Arkivbild.
     Arkivbild.
     Foto: Urban Nilsson

     Under de senaste dagarna så har vårvädret minst sagt varit varierande. Från en klar men blåsig lördag till en mulen, snöig och väldigt blåsig söndag. Det har också kommit en del hagelskurar på vissa håll i länet.

     Men nu ser det ut som att det vänder.

     Sol och mildare temperaturer är på väg in över länet - men blåsten kvarstår.

     – Vi har ett högtryck som har börjat växa in över landet. Det väntas stabilare väder för veckan, säger Linus Karlsson, jourhavande meteorolog på SMHI.

     Vi har ett högtryck som har börjat växa in över landet. Det väntas stabilare väder för veckan.

     En del stackmoln förväntas växa in över länet på eftermiddagarna som kan skymma solen en del. Enligt Linus Karlsson skulle lördagen kunna få lite mer moln på förmiddagen och eventuellt någon regnskur på eftermiddagen. Temperaturen kan stuga till strax över tiogradersstrecket men förmiddagarna förväntas vara fortsatt kalla och klara.

     – Vi har även klara kvällar och nätter som gör att temperaturen sjunker till strax under nollan. Så det blir en hel del temperaturskillnader under dagarna, säger Linus Karlsson.

     Och om du upplever att det har varit blåsigt så har du rätt. De kalla nätterna och de varma dagarna gör att vinden tar sig.

     – Det brukar vara blåsigt såhär års. Det beror på att vi fortfarande har kylig luft på morgonen, som solen värmer upp och då blir det blåsigt. Det sker framförallt på dagarna, när solen har stått uppe ett tag. Då har vi friska vindbyar att räkna med och det kommer att hålla i sig för resten av veckan.

     Än så länge har våren i Kronoberg varit helt normal.

     – När jag kollar temperaturavvikelserna för den kalendariska våren, från den 1 mars till 13 april så har det varit ytterst normala temperaturer.