Annons
Växjö

Sommargata införs i centrala Växjö

Växjö • Publicerad 2 mars 2024 • Uppdaterad 3 mars 2024
Växjö centrum sett från ovan.
Växjö centrum sett från ovan.Foto: Björn Villabona

I sommar införs en sommargata i centrala Växjö. Det innebär att en hel eller en del av en gata stängs av för biltrafik under en period för att skapa fler mötesplats och aktivitetsytor.

– Växjö kommun behöver fler gröna miljöer som ger tillgång till mötesplatser och aktivitetsytor. Nu inför vi en sommargata i centrala Växjö för att skapa ett mer attraktivt centrum. Fler öppna och gröna ytor ger dem som lever, bor och verkar i vår kommun en möjlighet till ett fysiskt och socialt aktivt liv, säger Cheryl Jones Fur (MP), 1:e vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Annons

Det är en del av Liedbergsgatan som ska bli en sommargata. Den aktuella sträckan är mellan Sandgärdsgatan och Storgatan, precis vid Oxtorget.

Att införa en sommargata är en del av samhällsbyggnadsnämndens internbudget för 2024 som Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har tagit fram i samarbete med Centerpartiet. I budgeten finns också uppdrag m att öka arbetat med att skapa klimatsmarta, attraktiva fysiska miljöer runt om i kommunen.

– Vi vill utveckla staden och tätorterna för att kunna erbjuda grönare miljöer och därmed skapa en ökad rörlighet för de som bor, verkar och lever i vår kommun, säger Otto Lindlöf (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Enligt Johnny Werlöv (V), ledamot i samhällsbyggnadsnämnden, är sommargatan ett exempel på hur kommunen ska skapa fler gröna ytor.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons