Annons

Sonen stal kläder i Växjöbutik – mamman var ovetande

En mamma och hennes son åtalades för att i ”samförstånd” ha stulit kläder i Växjöbutiken. Nu döms sonen men mamman frias – hon visste inte om vad som hände i affären.
Växjö • Publicerad 3 november 2023
Polis.
Polis.Foto: Tomas Löwemo

En kvinna i 50-årsåldern och hennes son – en 20-åring – togs i mars i år av polisen efter en klädstöld i butiken Lager 157 på Handelsplats I11 i Växjö.

Enligt åklagaren hade de två ”tillsammans och i samförstånd” stulit kläder värda cirka 1 700 kronor och de blev båda två åtalade för stöld.

Annons

Nu friar dock Växjö tingsrätt mamman från stöldåtalet. Enligt rätten är det inte bevisat att hon visste om vad hennes son höll på med i affären – att han plockade bort etiketterna från kläderna och gömde dom i en kasse under några chipspåsar.

Även 20-åringen nekade till stölden och berättade inför rätten att han trodde att hans mamma hade betalat kläderna. Och han hade inte heller hört att butikens larmbågar började tjuta eftersom han ”har problem med sina öron”.

Men enligt rätten är det ställt utom rimligt tvivel att han stal klädesplaggen och han straffas nu med 150 dagsböter, vilket i hans fall innebär 7 500 kronor.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons