Annons
Växjö

Sprängningar planeras i centrala Växjö – område stängs av

Växjö • Publicerad 19 september 2022
Foto: Oscar Appelgren

Bygget av 70 nya lägenheter på det gamla busstorget vid Norra stationsområdet i Växjö har påbörjats. Bygget går nu in i ett mer intensivt skede och det påverkar stationsområdet.

Från och med den 19 september kommer den västra entrén på stationshuset och området mellan stationshuset och byggnationen av säkerhetsskäl att stängas av.

Annons

– Det kommer att ske sprängningar och med hänsyn till säkerheten behöver vi stänga av området en period. Vi hoppas att allmänheten har överseende med de eventuella störningar som kommer att uppstå. När vi är färdiga kommer det här att bli ett mycket attraktivt kvarter, säger Malin Svensson, vd på Obos Kärnhem.

Sprängningarna kommer att ske dagtid och kan medföra buller.

Resenärer uppmanas att följa omledningsskyltar och att vara ute i god tid eftersom det kan krävas extra tidsåtgång för att ta sig fram.

Så här kommer den nya byggnaden se ut.
Så här kommer den nya byggnaden se ut.Foto: Pressbild
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons