Annons
Växjö

SSAM avslutar samarbete – så blir det för personalen

Växjö • Publicerad 12 juni 2023
SSAM, Södra Smålands avfall och miljö AB.
SSAM, Södra Smålands avfall och miljö AB.Foto: Eddie Andersson

Förändringar väntar på det regionala avfallsbolaget SSAM, Södra Smålands avfall och miljö AB, som är ett regionalt avfallsbolag som ägs av Lessebo-, Markaryds-, Tingsryds-, Växjö- och Älmhults kommun.

SSAM och PreZero Recycling AB har beslutat att avsluta samarbetet gällande sophämtningsentreprenaden för Växjö, Tingsryd och Lessebo kommuner. Från och med den 4 september i år kommer SSAM själva att ansvara för insamlingen av hushållsavfall i kommunerna. Det regionala avfallsbolaget vill också ta över PreZeros rörelse relaterad till uppdraget, som innefattar både fordon och personal.

Annons

– Personalen från PreZero har en stor erfarenhet och kompetens och vi är glada att välkomna dem till SSAM. De kommer att vara en tillgång för vår organisation och för våra kunder. Vi är tacksamma för det framgångsrika samarbetet med PreZero under åren, säger Florim Albborn, vd på SSAM.

Genom förändringen kan SSAM direkt engagera sig i insamlingen av hushållsavfall och erbjuda en skräddarsydd och effektiv service till sina kunder.

– Det är ett viktigt och komplext uppdrag och genom att SSAM kan samordna uppdragen med andra kommuner säkerställs en fortsatt stabil och god service till abonnenterna, säger Mårten Widlund, vd på PreZero.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons