Annons

SSAM stänger två återvinningsstationer efter dumpningskaos

Problemen med att personer dumpar farligt avfall på SSAM:s återvinningsstationer bara ökar. Nu väljer renhållningsbolaget att stänga de två stationer som är värst drabbade.
– Vi förstår inte att folk inte kan respektera reglerna och vi polisanmäler alla miljöbrott, säger vd:n Florim Albborn.
Växjö/Lessebo • Publicerad 9 juli 2024
Bild från SSAM som visar dumpat avfall på en av bolagets återvinningsstationer.

Smålandsposten har vid flera tillfällen den senaste tiden rapporterat om att det kommunägda avfallsbolaget Södra Smålands avfall & miljö (SSAM) polisanmält flera fall av miljöbrott på sina återvinningsstationer i Växjö, Tingsryd, Markaryd, Lessebo, Älmhult, Alvesta och Ljungby kommun.

Nu har SSAM beslutat att de två värst drabbade stationerna, på Evedalsvägen i Växjö och Plåtslagarvägen i Lessebo, ska stängas och tas bort.

Annons

– Vi uppmanar allmänheten att hjälpa oss att komma åt det här problemen. Om man ser någon som dumpar avfall så ska man kontakta polisen, fortsätter Florim Albborn.

Läs mer på Smålandsposten via länken nedan.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons