Annons
Växjö

Stal BMW – fälldes av inbyggd gps och polishund

Växjö • Publicerad 19 april 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: PETTER ARVIDSON

En kväll i mars utsattes en familj i trakterna runt Braås för en fräck bilstöld, rapporterar Smålandsposten. Övervakningskameror vid villans entré filmade då en man som gick in i huset och stal en nyckelknippa i hallen. Därefter körde han i väg med familjens BMW värd en kvarts miljon.

Men polisen kunde snabbt komma biltjuven på spåren. BMW-ägaren hade nämligen en app i sin mobiltelefon som genom gps-positionering kunde visa att fordonet stod parkerat på en gata i Lessebo.

Annons

En hundpatrull ryckte ut till samhället och fick snabbt upp ett spår som ledde till att en 33-årig man, som är välkänd av polisen sedan tidigare, greps.

Nu åtalas han vid Växjö tingsrätt misstänkt för grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, för grov olovlig körning eftersom han saknar körkort samt bedrägeri eftersom han använde ett tankkort som han hittat i bilen för att stjäla diesel.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons