Annons
Växjö

Stal på Ica tre gånger om – fyllde kundvagn men betalade bara för ett bröd

Tre gånger om inom loppet av ett par veckor misstänks 23-åringen ha fyllt sin kundvagn på Ica och smitit ut från självscanningskassan efter att endast ha betalt för ett tunnbröd.
Nu åtalas han vid Växjö tingsrätt för de fräcka mat-stölderna.
Växjö • Publicerad 29 januari 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Thomas Persson

En 23-årig man som bor på en mindre ort utanför Växjö åtalas nu vid tingsrätten misstänkt för tre fräcka livsmdelsstölder som inträffade på Ica Norremark i slutet av förra året.

Vid det första tillfället fyllde 23-åringen en kundvagn med matvaror och han misstänks ha passat på när butikens självscanningskassor vid ett kort tillfälle var obemannade. Då rullade han in kundvagnen, betalade för ett tunnbröd för att få ett kvitto, och lämnade butiken. Stölden fångades dock av butikens övervakningskameror och på dessa kan ses när han efter stölden återvänder till butiken för att köpa en dosa snus och två papperskassar.

Annons

Någon vecka senare fångade kamerorna återigen 23-åringen när han plockade på sig mat i en kundvagn men endast betalade för någon enstaka vara.

När 23-åringen – i början av november – återkom en tredje gång till butiken blev han igenkänd av personalen och när han återigen endast scannade in ett bröd och försökte lämna butiken med flera obetalda varor, konfronterades han av en anställd som även slog larm till polisen.

Butiken har uppskattat att 23-åringen vid de tre tillfällena stal varor värda cirka 4 000 kronor.

När mannen förhördes av polisen erkände han de två första stölderna, men nekade till den tredje då han enligt egna uppgifter försökte betala för alla varor men ”aldrig fick chansen” av personalen.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons