Annons
Växjö

Stal sin flickväns bil – fastnade uppe på stenmur efter polisjakt

20-åringen hade droger i kroppen men inget körkort och ”fick panik” när han såg polisbilen. Någon minut senare hade han fastnat uppe på en stenmur – med sin flickväns bil.
Växjö • Publicerad 29 april 2023
20-åringen fastnade uppe på en stenmur med den stulna bilen. Nu åtalas han för grov vårdslöshet i trafik. Foto från polisens förundersökning
20-åringen fastnade uppe på en stenmur med den stulna bilen. Nu åtalas han för grov vårdslöshet i trafik. Foto från polisens förundersökning

En 20-årig man i Växjö åtalas nu vid tingsrätten för ett stort antal brott efter en polisjakt på väster i Växjö i december i fjol.

Det var vid tretiden på natten som en polispatrull fick syn på en personbil som körde för fort på Ulriksbergspromenaden men när poliserna signalerade för stopp, tryckte föraren i stället gasen i botten.

Annons

Enligt poliserna körde föraren – en 20-årig Växjöbo – mycket trafikfarligt och var över på fel sida av vägen flera gånger. Men i en kurva i ett villakvarter i höjd med Araby tog efterföljandet slut, sedan han tappat kontrollen i en kurva och kraschat in i en villaträdgård, där bilen fastnade uppe på en stenmur.

När poliserna sprang fram till bilen upptäckte de att ingen satt i förarsätet, men kort därpå erkände 20-åringen att det var han som hade kört men han hade hoppat över i baksätet efter krocken.

20-åringen, – som saknar körkort och hade droger i kroppen vid körningen – åtalas nu misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Han åtalas även för tillgrepp av fortskaffningsmedel, sedan det visat sig att han hade stulit bilen från sin flickvän samma natt när hon låg och sov.

20-åringen har i förhör erkänt samtliga brott och berättat att han ”fick panik” när han såg polisbilen bakom sig eftersom han inte ville åka fast.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons