Annons
Växjö

Stal taxibuss - skulle hjälpa kompis flytta

Växjö • Publicerad 5 mars 2023
Polis
PolisFoto: Lena Ehring

Den 1 februari 2022 bröts nyckelskåpet på ett taxibolag Växjö upp och en taxibil stals. Senare påträffade polisen en man som stod och mekade med bussen. Mannen själv, som är i 25-årsåldern, menar att han är oskyldig.

Han hävdar att han skulle hjälpa en kompis att flytta. Kompisen hade nämligen precis blivit vräkt. Mannen uppger i polisförhör att kompisen hämtat honom i taxibussen. När bussen slutat fungera ska kompisen enligt den tilltalade ha fått panik och sagt att han inte kan stå där med en stulen bil. Då ska den tilltalade ha fått nycklarna och kompisen lämpade över allt ansvar på honom.

Här saknas innehåll

Annons

Tingsrätten anser dock att den tilltalades version är en efterhandskonstruktion. Bland annat på grund av att han ”inte kunnat ge mer än vaga uppgifter om vem personen som han menar har stulit bilen är. Han är inte ens säker på vad personen heter eller var de har varit under kvällen.”

Mannen döms nu för grov stöld. Påföljden blir skyddstillsyn och han ska betala 22 309 kornor i skadestånd.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons