Annons
Växjö

Startup-företagen i Växjö får investeringar

Växjö • Publicerad 7 oktober 2023
Pontus Albinzon och Stefanos Papamichailidis har grundat Re:play som förra hösten vann Företagsfabrikens innovationstävling.
Pontus Albinzon och Stefanos Papamichailidis har grundat Re:play som förra hösten vann Företagsfabrikens innovationstävling.Foto: Pressbild

Affärsängelbolaget Kick Capital i sydost, som drivs av Företagsfabriken i Kronoberg AB, Blekinge Business Incubator AB och Kalmar Science Park AB, investerar en miljon kronor i två unga startups.

De två företagen som beviljas en första investering från Kick Capital är Växjöföretagen Re:Play och Tukan Tech Solutions.

Annons

– Genom finansieringen har Kick Capital gett Tukan Tech och Re:Play möjligheten att förverkliga sina visioner och accelerera innovationen. Detta är ett kvitto på att deras arbete är innovativt och banbrytande. Tack vare denna möjlighet kommer Tukan Tech och Re:Play att kunna fortsätta utveckla och skapa nya lösningar samt bidra till ett starkare näringsliv och innovationsklimat, säger Fredrik Lindblad, vd för Företagsfabriken i Kronoberg AB.

Re:play är ett företag som tillverkar tillverkar pedagogiska leksaker på ett smart och hållbart sätt genom återbruk och Tukan Tech Solutions har utvecklat en plattform som förenklar hanteringen av och ökar säkerheten kring elanläggningar.

Affärsängelsbolaget Kick Capital utgörs av det statliga riskkapitalbolaget Saminvest och 35 regionala affärsänglar. Tanken är att samla regionens mest tongivande investerare under ett och samma paraply och ge de tillgång till av inkubatorerna kvalitetssäkrade och lovande startups. Totalt handlar det om 38 miljoner kronor som under 2,5 år ska investeras i upp till 30 olika startupbolag från sydöstra Sverige.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons