Annons
Växjö

Statens servicecenter erbjuder fler tjänster – ska underlätta för invånarna

Växjö • Publicerad 10 oktober 2023
Statens servicecenter.
Statens servicecenter.Foto: Björn Larsson Rosvall

På Statens servicecenter i Växjö centrum samarbetar kontoret med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Migrationsverket, Pensionsmyndigheten och Skatteverket för att hjälpa invånarna med ärenden hos myndigheterna.

Nu utökas samarbetet med Migrationsverket där fler kan få hjälp med myndighetens tjänster på Statens servicecenter.

Annons

– När vi samlar service för fler myndigheter på en och samma plats underlättar vi för våra besökare som kan få hjälp med olika frågor vid ett och samma tillfälle, säger Paul Larsson, chef för medborgarservice på Statens servicecenter.

Sedan två år tillbaka har Statens servicecenter erbjudit service för Migrationsverkets räkning på ett antal statliga servicekontor, bland annat med stöd i att använda digitala självbetjäningstjänster samt information om regelverk och processer. Nu har samarbetet övergått i en formell servicesamverkan och på sikt kommer utbudet av tjänster att öka. Det kommer framöver att vara möjligt att fota och lämna fingeravtryck vid exempelvis ansökning av uppehållstillståndskort och resedokument vid servicekontoret.

– Genom att samverka kring lokal statlig service bidrar vi till en effektivare statsförvaltning, samtidigt som servicen blir tillgänglig för fler genom att den finns på fler orter runtom i landet, säger Åsa Lindh, generaldirektör på Statens servicecenter.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons