Annons
Växjö

Stjärnartisten avslutar årets Växjö Pride

En annorlunda avslutning på Växjö Pride väntar på lördag. Nu står det klart att Oscar Zia kommer att köra en konsert från Växjö Teater.
– Vi är så glada för den här bokningen. Oscar är högaktuell och står upp för de viktiga HBTQ-frågorna, säger Suzana Mocevic, ordförande för Växjö Pride.
Växjö Pride • Publicerad 10 maj 2021
Oscar Zia ska uppträda på Växjö Teater när årets pridevecka ska avslutas på lördag.
Oscar Zia ska uppträda på Växjö Teater när årets pridevecka ska avslutas på lördag.Foto: Johanna Pettersson

Innan coronapandemin var Växjö Pride landets tredje största med en parad som lockade över 10 000 Växjöbor och besökare. Under pandemin har arrangören fått tänka om och ställa om.

Under måndagen invigdes årets pridevecka med tal från biskop Fredrik Modéus, traditionsenligt ballongsläpp och spelning av årets pridelåt. Det blir en vecka med många olika arrangemang.

Annons

På lördag väntar en avslutning under ledning av Andreas Dahl med celebert besök. Det blir högtidstal av Mark Levengood och en 45 minuter lång konsert med Oscar Zia och hans band.

– Oscar Zia är en perfekt bokning. Oscar är öppen HTBQ och står upp för de viktiga HBTQ-frågorna, säger Suzana Mocevic, ordförande för Växjö Pride.

Oscar Zia, som utsågs till Årets Homo 2017 på QX Gaygala, uppträdde på Växjö Prides avslutning i Linnéparken 2018 och har sedan dess släppt ett antal låtar på svenska.

– Han är högaktuell med supermycket bra låtar och har varit med överallt.

Avslutningen på Växjö Teater sänds digitalt på Växjö Prides Facebooksida. Uppemot 50 personer får också vara digital publik på skärmar under sändningen.

– Vi ställer inte in eller om, vi ställer till, säger Suzana Mocevic.

”Oscar är öppen HTBQ och står upp för de viktiga HBTQ-frågorna”
Suzana Mocevic, ordförande för Växjö Pride.
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons