Annons
Växjö

Stjärnkockar och restaurang Rädda Råvaran – så blir Mat2022

Växjö • Publicerad 24 juni 2022

Efter två år med pandemirestriktioner satsar Växjö kommun, Länsstyrelsen och Region Kronoberg på ett stort Mat2022 med ett nio dagar långt program som nu är klart.

Det blir evenemang i Konserthusparken och Residensets trädgård, seminarier och workshops i Konserthuset och Matmarknad på Teatertorget. Dessutom återkommer Matrundan med producenter i stora delar av länet och konceptet Ut o ät där restauranger, caféer och matkreatörer bjuder på småländska, spännande matupplevelser.

Annons

– Genom MAT 2022 vill vi öka intresset och kunskapen för regionalt producerande livsmedel, men också vår förmåga att bygga hållbara och robusta samhällen med god självförsörjning. Vi får en fantastisk möjlighet att träffa länets duktiga mathantverkare på hemmaplan. Det är fantastiskt att få smaka, äta, handla och se genuint mathantverk, säger Maria Arnholm, landshövding i Kronobergs län.

Bland programpunkterna finns en småländsk pizzatävling, restaurang Rädda Råvaran där kockar däribland stjärnkocken Klas Lindberg lagar vardagsmat och fine dining av matsvinn från lokala butiker, och en kockduell mellan Anna Tenje (M) och Tomas Thornell (S).

Desstuom kommer Årets Mästerkock, Adam Thulin, till Växjö för att skapa en rätt av småländska råvaror. Det blir också workshop med bagaren och tv-profilen Sébastien Boudet, ett 50-tal andra seminarier och workshops och intervjuer och nedslag i Konsterhusparken med tv-kocken och matkreatören Lisa Lemke.

Mat2022 arrangeras 9-18 september. Här finns årets program i sin helhet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons