Annons

Stjärnkocken från Gemla öppnar ny restaurang

Gemlabördige Stefan Karlsson och Götaplatsgruppen öppnar en ny restaurang på World of Volvo i Göteborg.
– World of Volvo är en fantastisk möjlighet för oss att tillsammans skapa något alldeles extra för både göteborgare och hitresta, säger Stefan Karlsson.
Växjö • Publicerad 16 september 2023
Nya World of Volvo öppnar i april 2024.
Nya World of Volvo öppnar i april 2024.Foto: Pressbild

Stefan Karlsson, som ursprungligen kommer från Gemla och blir Årets Kock 1995, är frontfiguren i restaurangkoncernen Götaplatsgruppen med restauranger som Tavolo, Toso, Vinbaren, SK Mat och människor och Mr. P i Göteborg. I vår öppnar koncernen en ny restaurang i nybyggda World of Volvo som blir en upplevelsehub med utställningar, evenemang, aktiviteter och konferensmöjligheter.

– Jag har samarbetat med Volvo i över 20 år och Ceno blir kronan på verket i samarbetet. På Götaplatsgruppen brinner vi alltid för att göra besöken till upplevelser man minns. World of Volvo är en fantastisk möjlighet för oss att tillsammans skapa något alldeles extra för både göteborgare och hitresta, säger Stefan Karlsson.

Nya restaurangkonceptet Ceno byggs i World of Volvo i Göteborg.
Nya restaurangkonceptet Ceno byggs i World of Volvo i Göteborg.Foto: Pressbild
Annons

Götaplatsgruppen har fått totalansvar för mat och dryck i byggnaden och det innebär att besökarna kommer att möta dem i olika format på alla plan. Det nya restaurangkonceptet Ceno öppnar i april nästa år.

– Det blir ett tillfälle för oss att tillsammans med World of Volvo visa Göteborg från sin bästa sida. För vår del innebär det att leverera det Götaplatsgruppen gör bäst: högkvalitativa matupplevelser inspirerade från hela världen, men filtrerade genom skandinaviska tekniker, avslutar Stefan Karlsson.

Ceno betyder “jag dinerar” på latin och är en blinkning till Volvos “jag rullar”.

Götaplatsgruppen med Stefan Karlsson (i mitten) i spetsen bjöd nyligen in branschorganisationen Visita med ordförande Fredrik Reinfeldt till en tidig visning i lokalerna. I april nästa år öppnar Ceno.
Götaplatsgruppen med Stefan Karlsson (i mitten) i spetsen bjöd nyligen in branschorganisationen Visita med ordförande Fredrik Reinfeldt till en tidig visning i lokalerna. I april nästa år öppnar Ceno.Foto: Pressbild
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons