Annons
Växjö

Stjärnkrögarens restaurang öppnar i Växjö

Växjö • Publicerad 14 juni 2023
Johan Jureskog har tillsammans med sin bror Ludvig startat Jureskogs.
Johan Jureskog har tillsammans med sin bror Ludvig startat Jureskogs.Foto: Pressbild

För fem år sedan startade stjärnkrögaren Johan Jureskog och hans bror Ludvig den egna snabbmatskedjan Jureskogs med slogan ”hamburgare utan skräp”. Förra året ansökte och beviljades Jureskogs ett bygglov för en restaurang på Samarkandområdet i Växjö och på torsdag, den 15 juni, öppnar restaurangen.

– Allt verkar möjligt här. Allt går, med blicken mot horisonten och fötterna i myllan. Växjö visar att en liten aktör kan sikta högt, ta för sig och ta plats. Speciellt med lite tålamod och långsiktighet, säger Johan Jureskog.

Annons

Restaurangen bredvid Pizza Hut är på 270 kvadratmeter och kommer att ha ett stort antal sittplatser, drive thru-lucka, uteservering och alkoholrättigheter. Det blir kedjans 14:e restaurang runt om i Sverige.

Jureskogs öppnar vid Samarkandområdet i Växjö.
Jureskogs öppnar vid Samarkandområdet i Växjö.Foto: Pressbild

Jureskogs vill utmana snabbmatsjättarna med sitt koncept och växer ”långsamt och långsiktigt”.

– Det är en gigantisk utmaning att ge sig på snabbmatsjättarna, både den norrländska och den amerikanska, men de har fått stå utan riktiga utmanare alldeles för länge. Sverige är packat med fantastiska finburgarställen, men vi vill göra helt vanlig lättillgänglig och enkel snabbmat. Bara bättre, säger Johan Jureskog.

Han har i närmare 30 år arbetar på flera stora krogar men vill nu förändra synen på snabbmat, från skräpmat till bra mat som lagas snabbt.

Jureskogs nya restaurang är ett trähus som är ritat av arkitektkontoret Kjellander Sjöberg och byggt av den lokala byggfirman Joncon AB tillsammans med fastighetsägaren P&E från Kalmar.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons