Annons

Stjärnspäckad avslutning på Växjö Pride: ”Ett sjukt bra år”

Cazzi Opeia, Elecktra, årets pridelåt och utdelande av hederspriset står på programmet när Växjö Pride arrangerar konsert i Linnéparken efter lördagens parad.
Växjö • Publicerad 10 maj 2024
Cazzi Opeia kommer till Växjö Prides avslutningskonsert i Linnéparken den 11 maj.
Cazzi Opeia kommer till Växjö Prides avslutningskonsert i Linnéparken den 11 maj.Foto: Calle Rydqvist

Efter prideparaden genom gator och torg i centrala Växjö tar avslutningskonserten i Linnéparken vid. I år har man satsat på ett program där programpunkterna och artisterna kommer att avlösa varandra.

– Det känns så bra. Det är fullpackat med bra punkter och det känns som ett glatt program även om det inte bara är fest och flärd utan något vi står bakom och vill lyfta fram, säger Martin Scharin som från Växjö Prides styrelse ansvarar för avslutningskonserten.

Annons

Avslutningen kommer att ledas av Andreas Dahl och med sig på scen har han Elecktra och Cazzi Opeia som kommer att uppträda.

– Det blir runt en och en halv timmes underhållning. Vi har kört lite på Mellospåret men ändå en mix med Cazzi Opeia och Elecktra. sedan är Andreas Dahl i sig en underhållare. Det är ett sjukt bra år, säger Martin Scharin.

Under avslutningen kommer också årets pridelåt ”A Fairy Godmother and a Gentleman” att framföras av Agnes Mai och för andra året ska Växjö Prides hederspris delas ut. Hederspriset instiftades till minne av Charlie Ånfors Sten, som var en del av Växjö Pride i många år, och genom priset vill Växjö Pride uppmärksamma organisationer, företag, föreningar och andra som arbetar uthålligt och långsiktigt med HBTQI-frågorna året om.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons