Annons
Växjö

Stjärnspäckad avslutning på Växjö Pride

Växjö • Publicerad 29 april 2022
Tone Sekelius och Daniela Rathana.
Tone Sekelius och Daniela Rathana.Foto: Kristian Pohl/Daniel Stigefelt

Den 9-15 maj arrangeras årets Växjö Pride. Efter två år utan större fysiska evenemang på grund av covid-19 och dess restriktioner blir det i år invigning, evenemang, parad och avslutningskonsert.

– Växjö Pride har efter två år av smittsäkra initiativ längtat efter att omfamna Växjö. Växjö Pride går all in precis som vanligt när det gäller att leverera glitter, glamour och allvar i en underbar kombination, säger Suzana Moćević, ordförande för Växjö Pride.

Annons

Avslutningskonserten på lördagen den 14 maj blir stjärnspäckad med flera profiler. Skådespelaren Magnus Skogsberg Tear, som bland annat syns i Ica-reklamerna, blir konferencier för avslutningen. Dessutom kommer Växjös Mellostjärna Tone Sekelius, som slutade femma i Melodifestivalens final tidigare i våras, och stjärnskottet Daniela Rathana. Den sistnämnda har släppt låtar som Kyss och Ansikte. Hon har också varit körsångare till bland andra Sabina Ddumba, Kent, Zara Larsson och Seinabo Sey.

– Vi kommer färga Växjös gator med alla regnbågens färger och sedan avsluta med en konsert med några av Sveriges mest aktuellt artister, säger Martin Scharin, konsertansvarig på Växjö Pride.

Under avslutningskonserten kommer årets Pridelåt Standing Proud framföras av artisten Hilma.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons