Annons
Växjö

Stockholmslinjen får ny avgångstid från Växjö

Flygbolaget Bra har valt att lägga in Kristianstad på Stockholmslinjen från Växjö.
Det innebär att avgångstiden förändras från Växjö till Bromma.
– Det är skitbra för oss och vi får bättre tider, säger Ulf Axelsson, vd på Småland Airport.
Växjö • Publicerad 22 juni 2023
Inrikestrafiken mellan Växjö och Stockholm trafikeras av flygbolaget Bra.
Inrikestrafiken mellan Växjö och Stockholm trafikeras av flygbolaget Bra.Foto: Lena Gunnarsson

Flyget från Växjö till Bromma i Stockholm går i dag klockan 06.30 på vardagen. Men efter sommaruppehållet i augusti förändras den avgångstiden till strax efter 07.00 istället.

Anledningen är att flygbolaget Bra lagt till Kristianstad flygplats på linjen också. Det innebär att Stockholmslinjen kommer gå från Kristianstad i framtiden med en mellanlandning i Växjö. Detta då Bra tagit över flygtrafiken till Stockholm från Kristianstad Österlen Airport.

Annons

– I dag går flyget lite för tidigt kan jag tycka personligen. Vi kommer få en bättre tidtabell nu, säger Småland Airports vd Ulf Axelsson som är positiv till Kristianstad på samma flyglinje.

– Detta gör att Bra kan öka upp med fler avgångar och det är bra att det finns fler som kan hålla den här linjen vid liv. För flyglinjen behöver växa till sig.

Småland Airports vd Ulf Axelsson tror att Kristianstad på flyglinjen till Stockholm kan bli bra.
Småland Airports vd Ulf Axelsson tror att Kristianstad på flyglinjen till Stockholm kan bli bra.Foto: Urban Nilsson

Smålandsposten har vid flera tillfällen rapporterat om att Bra haft det svårt med att fylla flygplanen från Växjö till Bromma.

– Denna veckan har gått otroligt bra för tågen inte går. Men annars har det varit tufft, menar Ulf Axelsson som förklarar att beläggningsgraden under våren legat på 39 procent.

– Det är för dåligt egentligen. Beläggningsgraden behöver ligga på minst 50 procent.

Kommer det kunna gå flyga mellan Växjö och Kristianstad också?

– Nej, det tror jag inte men man vet aldrig. Det är ingen marknad i alla fall.

I veckan stod det också klart att flygbolaget Sas slutar trafikera Kalmar-Arlanda efter 66 år. Anledningen: Svag lönsamhet på linjen.

– Det är inte bra för någon. Vår region påverkas negativt också. Ska man flyga till Luleå går det inte flyga från Växjö, och då har Kalmar-Arlanda varit ett bra alternativ, säger Ulf Axelsson.

Här saknas innehåll

Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons